2019-11-21 07:22:03• hírek • Szatmár.ro, Agerpres

Gyilkossági ügy lett a temesvári rovarirtásból

Úgy tűnik, hogy a 112-es egységes segélyhívónál megint mulasztás történt…

Gondatlanságból elkövetett emberölés és mérgező anyagokkal való kereskedés miatt indítottak eljárást annak a cégnek a tulajdonosa ellen, aki Temesváron végzett rovarirtást, mely végül emberéleteket követelt.
 

A gyanúsított cége három temesvári épületben végzett kártevőirtást november 15-én, 16-án és 18-án, és erre a célra a Delicia - GASTOXIN nevű rovarirtó szert használta, amely alumínium-foszfid-tartalma miatt rendkívül mérgező, és használatára nem volt hatósági engedélye - állítják az ügyészek. A szerből kipárolgó toxikus gázok szétterjedtek a tömbház lakásaiban, két gyermek és egy felnőtt halálát okozva - mutat rá Violeta Filip, a temesvári törvényszéki ügyészség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elküldött közleményben.
 

A Libertatea.ro arra hívja fel a figyelmet, hogy úgy tűnik, a 112-es egységes segélyhívónál megint nem működött megfelelően a rendszer, ugyanis az ott dolgozóknak össze kellett volna kötniük a hat (!) hívást ugyanarról a címről és általános riasztást kellett volna elrendelniük.   

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: